Růže pro Agnes, svobodu pro Agnes, volbu pro porod

Prosíme, pomozte Ágnes. Zastaňme se porodních asistentek.
 
Položení růží před maďarským velvyslanectvím proběhne již dnes v 16 hodin: https://www.facebook.com/events/175650449851600

V úterý 9. ledna 2018 odsoudil maďarský soud porodní asistentku a lékařku-gynekoložku Ágnes Geréb k 2 letům vězení a k 10 letům zákazu činnosti bez možnosti odvolání. Tento rozsudek přišel po jejím několikaletém domácím vězení a perzekucích v pochybném procesu. Jedná se o přímý útok na práva žen, o znemožnění svobodné volby vynucováním si místa porodu, o útok na pracovní podmínky porodních asistentek. 

“Celý život jsem pracovala, aby mohly maďarské ženy rodit bezpečněji, lidštěji a důstojněji. Dnes se na to maďarský soud díval opět z jiného hlediska a přiklonil se k názorům gynekologů-porodníků, které postrádají vědecký základ – více než k důkazům poskytnutým mým právním týmem. ”
Dr. Agnes Gereb.

Položením růže vyjadřujeme rozhořčení nad šokujícím rozhodnutím maďarského soudu, solidaritu s Ágnes a celou její rodinou a žádost o zrušení tohoto nespravedlivého rozsudku. 

Pokud se rozhodnete přidat, ať již přímo před maďarským velvyslanectvím nebo vyjádřením podpory Ágnes u vás doma, vzkazem či růží či obojím nebo co vás napadne, vyfoťte se a sdílejte fotky u této události, ať je náš hlas slyšet.

Posted in novinky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..