Nové tituly v nabídce DVD a knih

Naše nabídka (http://www.iham.cz/nabizime/prodej-dvd-a-knih/) byla opět rozšířena o další tituly.

Nová kniha světoznámého porodníka Michela Odenta “Porod a budoucnost homo sapiens” se zabývá tentokrát vlivem způsobu příchodu na svět na evoluci celého lidstva.

Podobné téma má i fascinující celovečerní dokument Mikrozrození (Microbirth), který se dívá na narození s pomocí mikroskopu. Sleduje poslední vědecký výzkum a ukazuje, že způsob, jakým přicházejí děti na svět, má velký vliv na celoživotní zdraví a možná i na budoucnost celého lidstva. Film získal velkou cenu LSFF 2014.

Problematikou péče o ženu v průběhu porodu a poporodního období se zabývá kniha Psychologie v perinatální péči autorek Ley Takács, Daniely Sobotkové a Lenky Šulové. Představuje užitečnou pomůcku pro gynekology-porodníky, neonatology, porodní asistentky a sestry, je první publikací svého druhu na našem trhu. Obsahuje konkrétní doporučení týkající se komunikace s rodičkou v náročných situacích, ale tématem je i dopad náročných situací v perinatologii na zdravotníky.

Poslední z novinek je kniha Jane Bennett “Požehnání, ne prokletí” – citlivě napsaný průvodce pro rodiče obdobím první menstruace jejich dcer. Vysvětluje psychickou a fyzickou povahu cyklů a menstruace, popisuje jednoduchá cvičení k úlevě při menstruačních bolestech, a zároveň se zabývá kulturními a historickými představami včetně středověkých názorů na toto “prokletí”.

Více k jednotlivým titulům najdete přímo v naší nabídce. Objednáním knih a DVD prostřednictvím h.a.m podpoříte naši činnost.

 

Posted in novinky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..