Rozloučení a velké díky

 

Tento týden nás opustily dvě velké osobnosti světového porodnictví: Marsden Wagner a David Chamberlain. S vděčností a radostí vzpomínáme!

Marsden Wagner byl lékař, pracoval mimo jiné jako poradce WHO.

Setkávali jsme se s ním i osobně na přednáškách a mezinárodních konferencích, navštívil i zdejší porodnici. Poukazoval na to, jak jsou u nás přehlížena doporučení WHO a stále tu visí ve vzduchu jeho trefný výrok: Zdá se, že české porodnictví má výborné výsledky nikoliv díky “špičkové péči”, jak tvrdí zdejší lékaři, ale spíš navzdory ní. A často si pohrával s paralelou porodu a sexuálního styku, upozorňoval, že přestože jsou ve hře stejné hormony, porodu zdaleka nedáváme takové podmínky, jaké by tento proces a jeho aktéři potřebovali.

David Chamberlain proslul asi nejvíc jako autor ikonické knihy, která v češtině vyšla jako Fascinující mysl novorozeného dítěte, věnoval se prenatální a perinatální psychologii. Zmíněná kniha vyšla v mnoha zemích světa a ovlivnila mnohé. Nyní se připravuje český překlad jeho další knihy Windows to the Womb.

Čtěte více:

http://www.inquisitr.com/1234775/rip-the-birth-world-mourns-the-loss-of-giants-marsden-wagner-and-david-chamberlain-gone-in-the-same-week/

 

http://www.evalabusova.cz/rozhovory/wagner_marsden.php

 

Posted in novinky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..